logo vlinder1
Wandelingen

Voor eventuele aanvullende info mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Omleiding korte tour 172 (Natuurgids 2017-6)
Wandeling tussen Cadier en Keer en Bemelen

Schermafdruk 2017 10 19 09.52.23Door de nieuwe eigenaar van een stuk bos is onlangs een pad afgesloten waardoor de route iets wordt gewijzigd. De wijziging betreft de tweede regel onder “(Punt 5)” op blz. 202: Op het dwarspad gaan we NIET naar rechts maar naar links. Een smal paadje naar links negeren we en blijven ons pad dat naar rechts draait, boven langs door het bos volgen. Het paadje draait dan al snel rechts naar beneden. Op het dwarspad bij de afrastering, rechts is gebarricadeerd met een houtwal, nemen we het trappenpad naar links naar beneden. Lees dan verder op blz. 202 vijfde regel onder “(Punt 5)”: “Ons pad draait naar links en we blijven nu dit pad door de rand van het bos steeds volgen........”.


VOETSPOOR
:
Sinds 1979 staat er in elk nummer van De Natuurgids een Voetspoor. Dit is een uitvoerig beschreven wandelroute door de natuur met een lengte van 15 tot 20 kilometer. De meeste wandelroutes zijn in Limburg uitgezet. Maar er zijn ook grensoverschrijdende routes in de Euregio en in Noord-Brabant en Gelderland.

KORTE TOUR:
Sinds 1994 staat er in elk nummer van De Natuurgids een Korte Tour. Dit is een uitvoerige beschreven wandelroute door de natuur met een lengte van 7 tot 13 kilometer. Deze lopen bijna allemaal door Limburg; driekwart daarvan in Zuid Limburg. Routebeschrijving zijn gevoelig voor veranderingen. Blokkades of afsluitingen van wegen en paden; omleidingen of het wegvallen van opvallende punten: allerlei omstandigheden zorgen ervoor dat een routebeschrijving niet meer juist is.

ACTUALISEREN ROUTES:
Onvoorziene veranderingen in de routes van Voetspoor en Korte Tour na het verschijnen van de desbetreffende Natuurgids, worden weergegeven in

Voetspoor 274
wandel1Via het Weerterbosch naar het Hugterbroek en de Hugterheide | Henk Lenaers, Stramproy. Op de grens van Limburg en Noord-Brabant, ten noordwesten van Weert, ligt het Weerterbos. Het gebied bestaat uit vochtige en droge bossen, graslandpercelen en kleine heideveldjes. Verspreid liggen herstelde vennen en centraal in het gebied bevindt zich de tot natuurgebied omgevormde graslandenclave van voormalige boerderij de Grashut. Het Weerterbos wordt aan de westkant begrensd door de Hugterheide en bestaat grotendeels uit naaldbos. Bijna de gehele route, met een Iengte van circa 15 kilometer, loopt over onverharde maar goed begaanbare paden en biedt een en al natuur. Na een natte periode kan het plaatselijk behoorlijk modderig zijn.


Korte Tour 154

Vanuit Bunde over het A2-ecoduct naar Schietecoven | Harry Boelen, Maastrich
wandel2Vanuit Bunde over het A2-ecoduct naar Schietecoven Harry Boelen, Maastricht Deze 8.5 kilometer lange wandeling voert ons door het Kloosterbos over het ecoduct naar het Kalverbosch om vervolgens terug te keren via Kasen en het Bunderbos naar onze startlocatie aan het station van Bunde gelegen aan de Spoorstraat.

Wandeling.
Staande met de rug naar het spoor gaan we naar rechts, om dan na ca. 100 meter naar rechts het spoor over te steken. We lopen de Kloosterberg op en nemen de Prins Bernhardlaan naar rechts. Vóór huisnummer 15 nemen we het pad naar links langs een beekje omhoog. Op het kruispunt met een asfaltweg blijven we rechtdoor lopen. Rechts zien we de gebouwen van voormalig klooster Overbunde.